dimarts, 30 de desembre del 2008

Moniatos al desembre... sí i boníssims!

Com vam celebrar l'aniversari d'en Picu? Doncs amb un sopar deliciós. Us passo les receptes. Llàstima que no vaig fer fotos! He de deixar d'oblidar-me d'aquesta mena de coses i començar a penjar vídeos: seran propòsits per l'any nou:

CREMA DE MONIATO AMB LLAGOSTINS


Per a 4 persones:

· 2 escalunyes (podeu anar a wikipèdia a descobrir que és una mena de ceba o susbtituir-la per un parell de cebetes franceses)
· 1 ceba tendra
· 1 pastanaga
· 1/4 de kg de moniatos
· llagostins

Bullir els llagostins durant uns dos minuts. Reserveu l'aigua quan els coleu i traieu les cues i separeu els caps. Escurreu els caps amb un colador i una cullera. Que el suc quedi a l'aigua d'haver-los bullit. Apart, ofegueu en una cassola la pastanaga, les escalunyes i la ceba tendra. Quan sigui tou, afegiu el moniato i el suc dels llagostins. Rectifiqueu de sal i pebre i quan sigui bullit, tritureu fins que us quedi una crema ben fina. Serviu amb els llagostins al voltant.

* Recepta inclosa a "Receptes amb molt de gust", de Bonpreu.

PÚDING DE PEIX


Per a 6 persones:

· 1 kg de peix blanc, net i cuit (jo vaig fer servir lluç)
· 3 cullerades de salsa de tomàquet
· 3 bastonets de cranc
· 1/2 kg de gambes o llagostins
· 6 ous
· 1/4 l de nata líquida
· pa ratllat, sal i mantega
· escarola arrissada


Salsa: la recepta original el servia amb maionesa però jo ho vaig fer amb salsa d'escalivada (escalivada, mig got d'oli i mig de vi blanc o cava, tot batut).

Barregeu en un recipient gran els bastonets de cranc, el peix, la salsa de tomàquet, la nata líquida i sis rovells d'ou. Assaoneu-ho i tritureu-ho tot amb la batedora. Després, munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi la preparació anterior i les gambes. Remeneu i aboqueu-ho tot en un motlle rectangular untat amb mantega i amb una mica de pa ratllat. Escalfeu el forn a 180 graus i introduïu el motlle fins que qualli (uns 45 minuts aprox.). Una vegada quallat, traieu el púding del motlle i deixeu-lo refredar dins la nevera. Serviu-lo en una safata coberta d'escarola. Reserveu unes gambes per presentar.